Как да спрем оплешивяването | Косопад

Как да спрем оплешивяването

оплешивяване3

Учени твърдят, че е нормално да губим около 100 косъма на ден. Естествено е тези косми да падат, когато завърши растежа им. Темпото на тази загуба е еднакво както при жените, така и при другия пол – мъжете. Има разлика обаче между косопад и оплешивяване.

Не е изключено да има периоди, през които да пада много повече коса, отколкото през останалото време, но не си мислете, че това задължително е знак за оплешивяване. Това може да е резултат от най – различни неща, а пък и косата има такива периоди, през които се обновява. Това е т.н. сезонен косопад – най – често срещан през есента, а също и пролетта .

Но каква е продължителността на косопада, с какво темпо се разделяме с косата си и как можем да го предотвратим?

Макар да е известно, че косопадът се среща при всички хора, доказано е че той се среща най – често при мъжете.
От огромно значение е причината за появата му, какъв метод ще изберем, за да се преборим с него, с какво ще се лекуваме.

Ако забележите, че е доста засилен веднага вземете мерки и се посъветвайте с дерматолог. Той ще предприеме някакви изследвания, с помощта на които могат да бъдат установени навременни мерки, за да спрат те стартиралия процес. Приемайте храни, богати на витамини, и по – точно витамините А, Е ,Н, В, F, също и сяра, мед, селен, цинк, за да предотвратите това неприятно състояние.

28. октомври 2013 15:10:31 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар