Електронните цигари също предизвикват косопад | Косопад

Електронните цигари също водят до косопад

Модерните технологии съвсем не са безопасни и също предизвикват косопад

Последните проучвания за въздействието върху тялото на уж безопасните електронни цигари изправиха на нокти научните среди в САЩ. След проведено сравнително малко проучване стана ясно, че алтернативата на истинските цигари е много по – вредна, отколкото се предполагаше до момента и наред с всички други проблеми, може да предизвика и косопад.

На първо място електронните цигари водят до мълниеносни промени в белодробната дейност и дихателните пътища. Учените установиха, че само пет минути пушене от пластмасовия заместител са достатъчни, за предизвикване на сериозно разстройство в белодробните функции на иначе напълно здрави пушачи, доста по – голямо намаляване на оросяването на главата, което пък от своя страна е сериозна предпоставка за поява на косопад.

Понеже проучванията по тази тема са още в самото начало, не е установено откъде точно възникват проблемите. Специалистите предполагат, че инхалирането на течния никотин вместо истинския цигарен дим влияе много силно и това вреди на безопасността.

Само след пет минути пушене от електронна цигара, кръвните и белодробните пътища отбелязали значително стеснение. Това било доказано чрез серия от тестове и поява на възпаление у някои от пациентите. Излишно е да обясняваме, че липсата на достатъчно кръв и кислород е една от основните причини за косопад в света.

Тепърва ще се изяснява дали тези прояви оказват дългосрочни поражения върху тялото и до каква степен може да са отговорни за поява на косопад.

косопад и електронни цигари

Косопад и електронни цигари

08. май 2013 19:51:17 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | 2 коментара