Захарта причинява косопад | Косопад

Захарта причинява косопад

захарХранителен режим, беден на различни вещества, се отразява пагубно не само на здравето ви, но и на косата. Съществуват хранителни вещества, които правят косата здрава и красива, но и такива, които й вредят.

Въпреки че повечето хора не виждат връзката между начина на хранене и косата, тя е много силна. Според китайската медицина, прекалената консумация на захар причинява косопад.

В днешно време се храним с много обработена храна, богата да въглехидрати и захар – все продукти, които предизвикват изменения в хормоналните нива и инсулина. Такива храни благоприятстват развъждането на гъбички, като причиняват косопад.

Смята се, че прекалената консумация на въглехидрати влияе на косопада, тъй като повишава съдържанието на глюкоза в кръвта. Най- подходящият начин на ядем въглехидрати е, като ги приемаме в основната им форма, а не обработени. Т.е., под формата на пълнозърнести продукти, зеленчуци.

Преработените въглехидрати, които се съдържат в продуктите с бяла захар, като торти, сладкиши, бисквити, повишават кръвната захар и водят до косопад. Захарта също възпрепятства тялото ни да реагира адекватно на стреса, който е един отпродукти най- известните причинители на косопад.

Прекаляването с протеини от животински произход и млечни продукти причинява също оплешивяване. Нездравословните мазнини увреждат космените фоликули.

Пържени храни, хидрогенни мазнини или различни видове олио трябва да изключите от режима си. Те повишават нивата на тестостерон, който пък увеличава дехидротестостерона – един от основните причинители на косопад и оплешивяване. Наблегнете на консумацията на омега- 3 мастни киселини, които правят косата здрава и красива.

Наистина е трудно да спрете консумацията на захар. За някои хора тя е като дрога. Но се опитайте, поне за 2 дена. Но не само захарта, а също белия хляб, сладкишите, пастата и др.

Режимът ви на хранене трябва да е богат на зеленчуци, пълнозърнести продукти, полезни мазнини, ядки, семена. Можете да включите и някои водорасли като спирулината.

21. октомври 2013 15:24:52 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар