5 лесни и мощни домашни рецепти срещу Косопад! | Косопад

5 лесни и мощни домашни рецепти срещу Косопад!

Косопадът е сериозен проблем, с който и мъжете, и жените се сблъскват по това време на годината. При обилен косопад е необходимо да се вземат мерки, за да се заздравят космените фоликули.

Ето няколко домашни рецепти, които са с доказано въздействие върху косопада:

Алое вера. Отрежете листо от алое вера и втрийте в корените вътрешността, която е подобна на гел. Когато засъхне, изплакнете обилно с вода.

Зелен чай. Тази напитка е богата на антиоксиданти, които са полезни за здравето. Зеленият чай може да се използва и при косопад, като се нанася външно. Нанесете чаша от напитката върху косата, когато се къпете. Прилага се два пъти седмично.

Белтък. Разбийте четири белтъка и ги нанесете в корените с кръгообразни движения. Изчакайте половин час и изплакнете обилно с вода. Веществата в белтъка са изключително полезни за заздравяване на корените и подсилват растежа на косъма.

Лук. Притежава мощно въздействие за спиране на косопада. Изцедете сока от едва- две глави лук. Нанесете върху корените и изчакайте 30 минути. След това измийте косата, както обикновено. Правете по два пъти в седмицата процедурата, поне за три месеца.

Чесън. Отрежете скилидка чесън и внимателно натъркайте корените.

08. април 2019 11:54:47 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , | Напишете Коментар