Вода от ленено семе спира косопада | Косопад

Вода от ленено семе спира косопада

leneno-seme-dieta

Лененото семе е най- големият източник на омега- 3 мастни киселини. Тази мастна киселина е много важна за здравето ни и изпълнява много функции. Освен това, омега- 3 мастните киселини съдържат алфа- линолова киселина, както и още няколко киселини, които са важни за растежа на косата.

За да се възползваме от свойствата на лененото семе, можем да го включим в ежедневното си меню. Може да се приготви и лосион от вода от ленено семе, за да се възползваме и външно и да спрем косопада.

leneno-seme

Как се приготвя вода от ленено семе?

За да се възползваме максимално от свойствата на растението, направете следното: накисната 1- 2 лъжици ленено семе в чаша с вода и оставете да стои цяла нощ. На следващата сутрин ще видите, че водата е слузеста и всъщност това ви трябва. Прецедете водата и я сложете в бутилка, за да се третирате всеки ден.

Как се използва?

Използвайте водата от ленено семе, за да правите леки масажи на скалпа всеки ден. Нанесете водата върху косата и оставете да изсъхне. Тази смес е подходяща алтернатива на гела.

Може да съхранявате водата в бутилката най- много за 2 седмици в хладилника. Ако искате да я съхраните за повече време, добавете цитрусова киселина или няколко капки есенция от лимон.

16. април 2015 17:10:51 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , | Напишете Коментар