Природни средства срещу косопад

Нека разгледаме някои природни средства срещу косопад.

kosopad-sredstva

ПРИЧИНИ ЗА КОСОПАДА

Много е важно да се разбере какъв е причинителят на косопада. Например – дефицит на витамини, проблеми с щитовидната жлеза, стрес, раждане, анемия, хормонални проблеми или менопауза. Също недостига на протеин в храненето може да причини косопад, както и недостига на омега- 3 мазнини, които се съдържат в орехите, зехтина и рибата.

ПРИРОДНИ СРЕДСТВА СРЕЩУ КОСОПАД

Добавки витамин В. Увеличава кръвоснабдяването на скалпа, прави косата по- здрава и силна, така че да не пада.rozmarin-kosa

Вода. Правилната хидратация е много важна, за да имаме здрава коса. Пийте по 2 литра вода на ден.

Билки. Копривата е много ефикасна срещу косопад. Пийте между 2 и 4 чаши дневно чай от коприва. Също така може да си правите масажи с напитката. Изберете шампоан, който да съдържа коприва.

Други билки, които са ефективни срещу косопад, са лавандула, розмарин, мащерка и салвия. Правете си масажи с етерични масла от тях, след нанасянето на шампоана.

Ароматерапия и масажи. Използването на етерични масла върху скалпа помага срещу косопада. Използвайте 2 капки етерично масло от лавандула, розмарин или сминдух заедно с 1 с.л. бадемово масло или жожоба.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.