Избегни косопада

Косопадът е сред най- често срещаните проблеми и при мъже, и при жени. Може да се дължи на различни фактори като наследственост, дефицит на витамини и минерали, анемия, стрес, хормонални проблеми, лекарства и др. Нормално е дневно да губите около 100 косъма. Но ако косопадът е много обилен, нещо се случва в организма ни и трябва да реагираме бързо.

polezna-hrana-za-kosata

Защо имаме косопад?

Косата е част от нервната система и когато нервните нишки отслабват, косата започва да пада по- лесно. Тази слабост обикновено е причинена от фактори като климата, напрежение, тежко заболяване, липса на почивка, лошо храносмилане и др.

Други фактори, които влияят на косопада са: излагане на високи температури, химически продукти, лошо хранене, дехидратация и др. Ако знаем обаче как добре да си грижим за косата си, косопадът няма да представлява проблем за нас.

Как да избегнем косопада?

Когато косопадът е наследствен фактор или тежко заболяване, по- трудно можем да се справим с него, но не е невъзможно. Ако спазваме тези съвети превантивно, няма да се стига до загуба на коса.

Здравословно хранене. Изключително важна, за да сме здрави и да избегнем косопада. Трябва да включим в храненето си храни, богати на желязо, които поддържат силни космените фоликули. Увеличете приема на витамини А, В, С и Е. Избягвайте консумацията на мазна храна и включете сурови плодове като плодове и зеленчуци.

kosopad-sredstva

Избягвайте високите температури

Употребата на сешоар, преса, маша, излагането на слънце, са фактори, които отслабват косата и спомагат за падането й. Контролирайте употребата на тези уреди и предпазвате косата, когато слънцето е много силно.

Използвайте подходящи продукти

Пазарът ни предлага много продукти за коса и повечето съдържат химически вещества, които могат да причинят неприятна реакция.

Избягвайте употребата на бои за коса

Съдържат много химически вещества, които отслабват косата и подпомагат косопада.

Пиене на вода

Това е един от най- здравословните ни навици. Когато включим вода в нашата диета, помагаме на косата да е по- здрава, поддържаме я хидратирана и блестяща.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.