Две рецепти за растеж на косата | Косопад

Две рецепти за растеж на косата

Допълнителната помощ никога не е излишна, ако косата ни е спряла да расте. Има месеци, в които изглежда, че върви много бавно и ни се струва, че косата ни изобщо не помръдва. Предлагаме ви напълно натурални рецепти, като съставките не отстъстват от нито една кухня.

kosa-dieta

СОК ОТ ЛУК

Може да мирише неприятно, но ще помогне на косата ви да расте отново. Освен това намалява косопада, тъй като съдържа вещества, които помагат за синтеза на колаген. За по- добри резултати използвайте червения лук.

Метод 1: Обелете лука и го измийте. Нарежете го на четвъртинки. Използвайте машина, за да изцедите сока. Може да използвате и други начини да го изцедите. Масажирайте скалпа със сока и завийте косата си с найлонова торба. Оставете сместа за един час и после измийте косата си, както обикновено.

onion (2)

Метод 2: Обелете и нарежете 3- 4 лука. Сложете ги във вода да заврат. След като започне да ври, оставете водата за 5 минути и загасете котлона. Оставете да изстине. Измийте си косата, както обикновено. Накрая си изплакнете косата с водата от лука.

СОК ОТ КАРТОФ

Картофите са богати на витамини А, В и С. Когато липсват в тялото ни, косата става суха и става като слама.

Начин на приготвяне: Също като при лука, трябва да изцедите сока от картофите. Масажирайте с него скалпа и покрийте главата с найлонов плик. Оставете да почива 15- 20 минути. Изплакнете косата, както обикновено.

14. декември 2014 17:29:38 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар