Най- лесната и ефективна рецепта срещу косопад! Нужна е само 1 съставка: | Косопад

Най- лесната и ефективна рецепта срещу косопад! Нужна е само 1 съставка:

Ако забелязвате, че косата ви капе повече от нормално, е препоръчително да вземете веднага мерки. Причините за обилния косопад могат да бъдат най- различни – от сезонно явление до симптом на заболяване.

Добре е третирането на косата външно да се съчетае с балансирано хранене, което да съдържа всички хранителни групи и продукти, богати на витамини и минерали. През пролетта може да си вземете витамини и минерали под формата на хранителна добавка, за да неутрализирате по- бързо сезонния косопад.

Едно от най- известните природни средства срещу косопад е ябълковия оцет. Още от времето на бабите ни е популярен, та до днес. И това никак не е случайно – съвременната наука потвърждава изключителните му свойства за здравето на косата. Може да участва в най- различни рецепти. Ето един от най- лесните начини за приготвянето на рецепта срещу косопад:

Съставки: 2 лъжици ябълков оцет, 1 чаша вода

Приготвянето е елементарно: трябва само да се смесят двете съставки.

Начин на употреба: Измиваме косата и след това внимателно нанасяме сместа с ябълковия оцет. Прави се лек масаж с върха на пръстите. Оставете да действа 20 минути и изплакнете с вода.

Рецептата се прилага през три дена. В рамките на месец ще се видят резултатите – косопадът трябва да намалее, а косата да се сгъсти и да има повече блясък.

19. април 2019 10:54:00 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар