Учени: Няма човек без косопад

Хранене при косопад
косопад
косопад

Дерматолози от Университета в Сан Диего, Калифорния заявиха категорично, че на света не съществува човек без косопад. Независимо в каква степен и форма се появява медицинското състояние, съвременният живот изпива силите ни, в определени моменти ставаме жертва на огромен стрес или неправилен начин на живот, което се отразява пагубно върху косата.

„Всички мъже и жени в някакъв етап от живота си са засегнати от косопад. Причините могат да бъдат различни – като се започне от остро заболяване и се стигне до обикновено възпаление на кожата на главата. Все още наследственото оплешивяване е враг номер едно на прическата, но в последните години стресът започна да оказва почти същото влияние”, споделя проф. Франклин.

Съществува лек и тежък косопад

За щастие не всичко е изгубено. При 70 % от пациентите косата се възстановява по естествен път или с помощта на качествени препарати против косопад, най – тежко засегнатите прибягват до услугите на пластичната хирургия. Когато става въпрос за последствие от стрес, хормонален дисбаланс, употреба на лекарства, тогава продуктите за оплешивяване са най – подходящи и помагат много.

При повечето хора оплешивяването се появява при напредване на възрастта, когато защитните имунни сили отслабват. При голямата част развитието на косопад е постепенно и докато се стигне до фрапиращи последствия трябва да минат много години. Изключително важно е обаче да се обърне внимание на проблема още в самото начало, защото на по – късен етап може да стане невъзможно.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.