Домашна козметика срещу косопад | Косопад

Домашна козметика срещу косопад

маска с лук при косопад

Маска при косопад

Много жени открито пренебрегват бабините методи за лечение на косопад, но със сигурност бъркат. Народната медицина е изпитала през вековете десетки и стотици методи за домашно лечение на оплешивяване, които са помогнали на не една или две дами.

Рецептите срещу косопад при жените са особено полезни за представителките на нежния пол, които рядко развиват най – тежките форми на това неприятно и ужасяващо медицинско състояние. Понякога е напълно достатъчно да се погрижите за косата си чрез подходящо третиране и да се почувствате щастливи.

Три супер рецепти за косопад при жените

Зеле и магданоз срещу женски косопад

Рецептата със зеле и магданоз е повече от полезна за подхранване на косата и като превенция за разреждане. Сравнително лесна е за изпълнение и не е скъпа. Необходими са ви равни части семенца от зеле и магданоз. Вземете две чаени лъжици от тях и ги залейте в термоустойчив съд с 300 гр. кипяща вода. Оставете да престои в продължение на 6-8 часа и след това добавете около 150 гр. пресен сок от зеле. Третирайте ежедневно докато сместа свърши, половин час преди измиване.

Маска с магданоз и зехтин

Тази маска срещу косопад отново използва мощните сили на магданоза. Вземете една връзка от подправката и пасирайте. След това вземете чаена лъжичка водка и три чаени лъжички зехтин. Смесете съставките. Нанесете внимателно в корените и увийте главата с предварително затоплена кърпа. Когато измине един час измийте с натурален шампоан, а накрая изплакнете с разтвор от супена лъжица оцет и литър вода.

Краве масло, жълтък и пчелно млечице

Снабдете се с 200 грама натурално краве масло (маргарин не върши работа) и го разтопете. Преди да се втвърди прибавете към него 2 грама пчелно млечице и един жълтък. Разбъркайте добре и поставете в хладилник. Третира се чрез нанасяне върху корените на косата, където се оставя да престои три часа. Измива се с натурален шампоан.

01. септември 2013 12:43:47 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , | Напишете Коментар