Топ 5 дерматологични съвета за хубава коса | Косопад

Топ 5 дерматологични съвета за хубава коса

здрава косаДерматолози от САЩ дадоха конкретни напътствия как да поддържате косата си, ако искате тя да остане здрава и красива за дълго време напред. Професионалните съвети са полезни като превенция на почти всички видове косопад, с основно изключение на генетичния, който не може да бъде контролиран по никакъв начин.

Лекарите споделят, че за да се предпазите от косопад трябва да обръщате специално внимание за поддържане на косата. Така например, при миене на главата се концентрирайте върху почистване на кожата и не разнасяйте препарата по цялата дължина на косъма. Ако пък слагате балсам, добре е да го нанасяте само по връхчетата, не върху скалпа.

Съвети срещу косопад и за здрава коса

  • Мийте мазната коса по – често. Следете сами какво е количеството на отделяния секрет и вземете съответните мерки. Ако е много мазна може да се наложи да я почиствате всеки ден, за да осигурите въздух за космените фоликули. С напредването на възрастта е препоръчително да разредите броя измивания с химически продукти, тъй като освен до косопад, те могат да доведат до пърхот и други заболявания.
  • След всяко къпане използвайте натурален балсам. Той подхранва косата и почиства допълнително, освен това значително подобрява външния вид, защитава от натрупване на статично електричество и вредните ултравиолетови лъчи.
  • Избирайте шампоан и балсам подходящи за вашия тип коса. Например, ако вашата е боядисана, използвайте продукти, които са предназначени за боядисани коси. Не се скъпете и ако трябва купете по – скъпи препарати, но само след като се уверите, че наистина са качествени.
  • Защитете косата от външни въздействия. Един от сигурните методи за превенция на косопад е да защитите космите от външните фактори като вода, студ и пек. Бъдете особено внимателни когато плувате в обществени басейни, тъй като в тях слагат много хлор за дезинфекция, а той може да причини сериозни увреждания. Слагайте шапка за плуване и използвайте специален предпазен балсам.
  • Ако при вас се появи необясним косопад, незабавно потърсете квалифицирана помощ. Обърнете се към вашия лекар или позвънете на нашия телефон 0895 334 112, за да научите повече да уникалния топ продукт срещу косопад и оплешивяване “ Ефект – 2”.

04. септември 2013 10:35:51 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Напишете Коментар