Косопадът влияе върху настроението ни | Косопад

Косопадът влияе върху настроението ни

kosa-greshki

Косата е част от нашата личност и начина й на изразяване. Затова, когато има някакъв проблем с нея, винаги се притесняваме.

Косата има определен цикъл на растеж, който обаче много се влияе от хормонални фактори, слънцето, промените в температурата. В химическата структура на косъма се съдържа нашето ДНК.

Според дерматолозите, е нормално да губим между 40 и 100 косъма на ден. Колкото по- дълга е косата ни, косопадът си личи повече. Шампоаните, които използваме, действат повърхностно, те не могат да проникнат с космения фоликул.

kosopad-anemiya

Косата расте средно с 1- 1,5 см на месец. Ако след шест месеца косата ни не е пораснала с поне 6 см, има някакъв проблем. Нервната преумора засяга много състоянието на косата.

Съществуват поне 50 причини за появата на косопад. Първо трябва да обърнете внимание на козметиката, която използвате – шампоан, балсам и пр. Храненето също е много важно, за да имаме здрава коса.

Доказано е, че косата имаме проблеми с косата, най- вече косопад, това се отразява на настроението ни – както при жените, така и при мъжете. За да не се задълбочи емоционалният проблем, трябва да се вземат бързи мерки за справяне с проблема.

20. август 2015 16:44:07 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , | Напишете Коментар