5 храни, които да избягвате, за да расте косата ви | Косопад

5 храни, които да избягвате, за да расте косата ви

kosopad-chetka

Захар. За доброто на косата си, избягвайте захарта. Пречи на усвояването на протеините, а те са изключително важни за косата ни. Витамин Е също е много важен за растежа на косата ни, а захарта намалява нивата му. Това, разбира се, не означава, че трябва изцяло да я избягваме. Само трябва да ограничавате консумацията. Може да потърсите натурални заместители на захарта.

Сол. Приемаме много сол чрез пържените картофки, пуканките и други ястия. Но трябва да ограничаваме консумацията й, защото натрият може да предизвиква обилен косопад. Трябва да ограничаваме приема на сол до 2300 мг и дори по- малко, ако имаме високо кръвно или диабет. Ако искате да поддържате обема на косата си, внимавайте със солта.

sol-otslabvane

Бяло брашно. Някои момиче избягват въглехидратите, но не заради косата си, а заради бедрата си. Храните с нишесте се разграждат до захар и могат да причинят отслабване на косата. Внимавайте с тези храни.

Алкохол. Ако искате да имате здрава коса, трябва да внимавате с консумацията на алкохол. Прекаляването с алкохол намалява нивата на цинк, фолиева киселина, витамин В и витамин С. Това прави косата тънка и затруднява растежа й. Не означава, че трябва да станете въздържатели, а само да не прекалявате.

Газирано. Може да ви е трудно да се откажете от газираното, но съдържа много захар и други подсладители.

07. август 2015 18:57:37 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар