Какво да ядем през есента, за да се спасим от сезонния косопад? Виж Тук: | Косопад

Какво да ядем през есента, за да се спасим от сезонния косопад? Виж Тук:

Здравето на косата се определя от редица фактори. Сред най- важните от тях е храненето. Ако искаме да се радваме на здрава и красива коса, трябва да обръщаме специално внимание на храната, която приемаме.

Има определени видове, които са особено полезни за състоянието на скалпа и косъма. Особено в периода на сезонния косопад, е важно да знаем на какво да наблегнем в ежедневното си меню.

Ето 4 групи храни, които не трябва да пропускаме, ако искаме да имаме здрава коса през есента:

Зеленчуци
Особено полезни за състоянието на косата. Сред най- препоръчителните са маруля, спанак, броколи, краставици, зелен фасул и пр. Те съдържат големи количества витамин А и С, които поддържат косъма хидратиран. Повечето зеленолистни зеленчуци са богати на желязо и фолиева киселина, така че предпазват от сезонния косопад.

Тлъста риба
Този вид риби са особено полезни за косата. Най- известният представител е сьомгата. Тези риби са изключително богати на омега- 3 мазнини, които подобряват еластичността на косъма. Освен това, съдържат големи дози витамини В.

Ядки
Орехите и бадемите съдържат високи дози селен, който е много полезен за здравето на косата и на скалпа. Повечето ядки съдържат също цинк. Богати са също на витамини В.

Моркови
Богат е изключително разнообразие от витамини и минерали, които са полезни за косата. Съдържа витамини А, В и С. Също така ценните бетакаротени.

24. октомври 2017 11:17:43 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар