Джинджифилът връща към живот косата! Ето как го прави: | Косопад

Джинджифилът връща към живот косата! Ето как го прави:

Когато косата е в лошо състояние, ни кара да изглеждаме неподдържани и ни състарява. Можем да променим това съвсем лесно, само с продукти от собствената кухня.

Един от най- подходящите помощници за здрава и красива коса е джинджифилът. Повечето от нас го използват като подправка в ястията, но той има много повече свойства от кулинарните. Помага за възстановяването на косата, изтощена от лошо хранене, хормонални промени и замърсяването.

Джинджифилът е богат на протеини, калций, желязо, фолиева киселина, витамини, минерали, мастни киселини и аминокиселини. Поради тази причина е много полезен за косата.

Специалистите съветват да го включваме в храненето си, за да използваме всичките му полезни свойства. Също така, може да се използва и за приготвянето на различни видове маски за коса.

Как джинджифилът помага на косата

1. Елиминира пърхота
Никак не е приятно дрехите ни всеки ден да са наръсени с пърхот. За да го спрем, можем да приготвим домашна маска, със следните съставки: 2 лъжици пресен джинджифил, 3 лъжици зехтин, няколко капки лимонов сок.

2. Придава блясък
Цинкът и фосфорът, които се съдържат в него, възстановяват косата и я подсилват. Това помага за връщането на естествения блясък на косъма.

3. Ускорява растежа на косата
Джинджифилът увеличава кръвообращението по цялото тяло, включително и на скалпа. Това стимулира растежа и сгъстяването на косата.

4. Без цъфнали връхчета
Този проблем се появява при увреждане на кутикулата на косъма, заради излагането й на замърсяване или високи температури. Джинджифилът обаче съдържа вещества, които възстановяват здравия вид на косата.
За да имаме полза от джинджифила за косата си, трябва да го използваме два- три пъти седмично.

26. октомври 2017 16:46:06 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар