Стрес и диета= косопад | Косопад

Стрес и диета= косопад

kosopad-dieta

Стресът и диетите за отслабване увеличават проблем с косопада при младите жени. Често алопецията се появява при генетична предразположеност, но ако преживеем емоционален шок, можем да загубим повече коса.

Също така, строгата диета или прекалено продължителната, причинява дефицит на хранителни вещества. Особено протеини, мастни киселини и желязо. Въпросният дефицит отслабва косата и поощрява косопада.

Обърнете се към специалист – дерматолог. Също така се консултирайте с лекар по- отношение на диетата – дали е подходяща за вас, дали не ви се отразява лошо и пр.

kosopad-mitove

Начинът на хранене и стресът са сред основните причинители на косопад. Затова, трябва да взимате превантивни мерки. Не се насочвайте към строги диети, дори не е необходимо да прибягвате до определен хранителен режим – само оправете своя. Храненията трябва да са през определен времеви интервал, да отстраните ненужните и калорични храни като тестени изделия, захарни изделия. Най- важното е да се движите достатъчно, защото само така изгаряте всички калории. Трябва да има баланс между поети калории и изразходени.

03. август 2014 15:30:21 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар