7 факта за мъжкия косопад

мъжки косопад

Има факти за мъжкия косопад, които всеки трябва да знае. Познанието не само ще ви помогне да определите точно собствените си проблеми, но и да разберете по – ясно какво може да направите, за да ги решите.

мъжки косопад

  1. Най – често срещания вид косопад при мъжете засяга горната част на главата и зоната над челото. Известен е като андрогенна алопеция и е присъща за 55% от мъжете във възраст над 50 години.
  2. Основната причина за оплешивяване е натрупването на полови хормони (андрогени) в скалпа. Те стимулират развитието на мъжките полови органи и вторичните полови белези.
  3. От андрогените, основна роля за косопад влияе дихидротестостерон (ДХТ), чието влияние възпрепятства нормалния растеж на косата. Образно казано, ДХТ се вкопчва в космените фоликули и ги прави неспособни да абсорбират предназначените за косата хранителни вещества.
  4. Ефектът от злодействието на ДХТ първоначално се изразява като отдръпване на косата от и към центъра на главата, може да засегне и други области. Постепенно космите оредяват все повече и накрая напълно изчезват от засегнатите участъци.
  5. До оплешивяване се стига, ако не се вземат навременни мерки срещу андрогенната алопеция. Тя убива косата в продължение на няколко години (при различните индивиди периодът е различен) и така се получава плешивост.
  6. Колкото по – рано започнете лечение на косопад, толкова по – голям успех можете да очаквате. Защото е много по – лесно да сгъстиш леко разредената коса, отколкото да накараш космите да поникнат отново върху напълно олиселите участъци.
  7. Ефект-2” е най – добрият продукт срещу косопад на българския пазар. Препоръчван е от над 1 200 лекари, които без колебание съветват своите пациенти да го използват. Важно е да се отбележи, че „Ефект-2” е изработен от напълно натурални съставки, удобен е за използване по всяко време и е напълно безопасен.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.