Чести престъпления против косата

kosopad
kosopad
kosopad
kosopad

Всички са наясно, че на косата трябва да се обръща достатъчно внимание, ако искаме тя да е здрава и красива, и да не страдаме от косопад. Предлагаме ви кратък списък с някои от най – лошите неща, които жените ежедневно правят с косата си и често не съзнават, че по този начин сами си вредят.

Обезцветяване

Така нареченото обезцветяване на косата е сред най – сигурните начини да получите косопад. Много жени придават светлорус и дори почти бял цвят на прическата под претекст, че се подготвят за коренна промяна. Това обезцветяване обаче е супер вредно за космите, защото изпълва цялата зона с химикали, премахва пигмента и прави косъма напълно беззащитен.

Твърде много горещина

Един от най – лошите навици на съвременните жени, е използването на твърде много топлина при грижите за прическата. Сешоарът, машата и другите нагреватели, които вкарваме в косата си, могат да доведат до трайно увреждане и да предизвикат косопад. Горещината уврежда структурата на косъма, кара го да изсъхва, правейки го силно и лесно чуплив.

Често миене със силен шампоан

Твърде много домакини страдат от мания за чистота и миейки косата си по четири пъти на ден с шампоан, сами си вкарват сериозен автогол в борбата против косопад. Въпреки че този лош навик може наистина да ви накара да се чувствате освежени за по няколко минути, твърде честото миене лишава косата от естествените масла. Това от своя страна води до свръхпродукция на мазнини от скалпа и така се стига до цялостно затормозяване.

Стегнатите прически

Навряно вече знаете, че стегнатите прически могат да предизвикат механичен косопад? Ако искате да носите косата си на плитки, кок или опашка, това действително може да предизвика сериозни увреждания. Поради това избягвайте твърде често да опъвате кичурите с всичка сила назад или нагоре, просто модифицирайте тези прически по начин, който няма да затруднява косата.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.