Целебната сила на морковите при косопад

kosopad
kosopad

Сок от моркови спасява от косопад

моркови и косопад
Морковите са полезни при косопад

Едно от най – мощните средства срещу косопад е прясно изстисканият сок от моркови. Силата на този кореноплоден зеленчук е известна от векове, а специално внимание върху свойствата му срещу оплешивяване обръща дори и Астрид Линдгрен, в свето знаменито произведение „Пипи Дългото Чорапче”.

Ако искате да постигнете максимален ефект в борбата с косопад, трябва ежедневно да измивате косата си с прясно изцеден сок от моркови в продължение на три месеца. Също така, съвсем не е лоша идея да приемате и вътрешно тези толкова богати на полезни вещества зеленчуци. Особено важно условие е в никакъв случай да не загрявате течността, защото по този начин ще разрушите полезните съставки.

Морковите съдържат в себе си огромни количества витамин А, който според специалистите е в състояние неколкократно да завиши защитните сили на организма не само срещу косопад, но и при всякакви други заболявания. Ако третирате редовно косата със сок от моркови, тя ще стане по – устойчива на бактериални заболявания, ще получи повече хранителни вещества и в крайна сметка ще заблести както никога досега.

„Съвременният човек доста често пренебрегва природните дарове и се оставя по течението. Съвсем доскоро морковите бяха любима храна на малки и големи, но модерните продукти изместиха естествените плодове и зеленчуци от менюто на хората. А те могат да бъдат много полезни не само при косопад, но и за цялостното състояние на организма”, твърди д-р Владимир Нефьодов от Института по хранене в Санкт Петербург.

kosopad
kosopad

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.