Диета за отслабване и косопад при жените

косопад при жените
Косопад при жените

Косопад и диета за отслабване

На пръв поглед може да изглежда странно, но косопад при жените може да се появи след неправилно проведена или много тежка диета за отслабване. Причини за олисяване са стресът за тялото при рязка промяна в хранителните навици и изпадане във витаминозна недостатъчност.

косопад при жените
Косопад при жените

Стрес и косопад

Въпреки че това е спорен въпрос, женският организъм е доста по – податлив на стрес във всичките му форми и особено много при промяна в диетичния режим. Рязкото намаляване на храната може да доведе до силен шок, който при определени обстоятелства предизвиква косопад.

За да не изпаднете в подобна ситуация, когато започнете да спазвате диета за отслабване не бъдете твърде резки. Оставете достатъчно време на тялото да се адаптира и намалявайте количеството на приеманите калории постепенно. Ако е необходимо се посъветвайте със специалист и го помолете да ви състави подходящ режим. Така ще се предпазите от шок и евентуален косопад.

Не забравяйте за двигателната активност. При положение, че твърдо сте решили да се избавите от излишните килограми, движението само ще ви помогне. Най – добрият вариант е да спортувате, но ако не сте любители на фитнеса или джогинга, едночасова разходка сред природата също върши работа. Тренировката стимулира сърдечно – съдовата система и оросяването, което води до подобряване в цялостната кондиция и в частност е сигурно средство срещу косопад.

Ако вече имате проблем и косата ви е започнала да капе бъдете сигурни, че нещо във вашата диета за отслабване не е както трябва. За да спрете неприятния косопад незабавно стопирайте всичко и се върнете към обичайните си навици. В такъв случай е задължително да потърсите лекарска помощ.

Косопад и авитаминоза

Липсата на достатъчно полезни вещества води не само до косопад, но и до обща умора, раздразнителност, необоснован страх и още куп негативни симптоми.

Признаците на витаминозна недостатъчност са посивяване на ноктите, косопад, нежелание за работа или забавление, мързел, отпуснатост. При такава ситуация трябва незабавно да смените хранителния режим и да си набавите всички необходими за тялото вещества. Най – добре е това да стане комбинирано – чрез естествено хранене и допълнителен прием на комплексни витамини и минерали.

Особено удачно е да пиете чай от шипки, коприва и кантарион. Не изключвайте от диетата месо и други богати на протеин храни, които ще обезпечат тялото и ще запълнят дефицита.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.