Как да се справим с мъжкото оплешивяване | Косопад

Как да се справим с мъжкото оплешивяване

оплешивяванеНай – често оплешивяването се появява при мъжете, когато минат 40 – те. Оредялата коса оказва огромно влияние върху мъжката психика, също и на самочувствието – най – вече на по – чувствителните мъже.

Има разлика обаче между окосмяването по различните части на тялото – различни хормони оказват въздействие на различните места. След като става ясно, че съществува лечение на оплешивяването, хората започват да търсят най – различни медикаменти и решения, за да се избавят от оплешивяването. На пазара могат да се открият различни препарати, които биха могли да ви помогнат. Ако обаче искате да спестите пари, опитайте първо с някои от народните рецепти.

Ето е една бабина рецепта срещу оплешивяване

Една лъжица корени от репей и няколко листа бръшлян се слагат в половин литър вода да поврят за около петнадесет минути. Когато изстине цялото това нещо се прецежда, след което вземате корените и натривате добре мястото, останало без коса. Това се прави най – малко четири пъти в седмицата. След като сте намазали петната без коса, изчакайте петнадесет минути да подейства и се измийте добре. Много внимавайте, защото тези корени са силно отровни.

29. октомври 2013 14:15:39 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | 30 коментара