Как да поддържаме косата здрава през зимата | Косопад

Как да поддържаме косата здрава през зимата

Няма значение дали имате къса или дълга коса, дали сте мъж или жена, зимата ще увреди косата ви. Студът, вятърът и промените в температурата я изсушават и я правят безжизнена. Избегнете го!

зима1

За да посрещнете пролетта с разкошна коса, трябва много да се грижите за нея през зимата. Направете си подходяща прическа и я хидратирайте – но това е само началото.

Най- напред си направете подходяща прическа

Ако не сте си подстригали косата по подходящ начин, по- нататъшните ви усилия се обезсмислят. Придайте й форма в зависимост от начина си на живот и чертите на лицето.

Подхранването на косата е най- добрият начин да я предпазите

Хидратирането е ключово, за да се не изсушава. Да, вярно е. През зимата косата е по- чуплива, затова трябва дазима3 пресечете изсушаването. Използвайте шампоан и балсам според типа на косата ви. Използвайте маска или друг метод за подхранване. По този начин ще запазите косата си здрава през зимата.

Топлината на сешоара – враг № 1

През зимата не можем да оставим косата да се суши по естествен начин. Прибягваме до сешоара. Ако не предпазим косата с топлинен протектор или с пяна, горещият въздух ще увреди сериозно косата ни, ще се появят цъфтящи връхчета. Внимавайте и когато използвате пресата.

Ресането е много важно

Статичното електричество се натрупва в косата и си проличава при ресането. Използвайте гребен, който премахва натрупаното електричество в косата. Ако и това не помага, използвайте спрей, за да я подредите.

Най- добрият начин да се решите е като го правите бавно, като започвате отдолу. Така най- добре ще се справите със сплетените краища.

Не забравяйте да се подстригвате всеки 3 месеца.

Актуалните прически през 2014. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/KC4ZQtDiV5A

27. декември 2013 14:22:22 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , | Напишете Коментар