Три природни рецепти при косопад

Косопадът е сред най- често срещаните проблеми през есенния сезон. Ето няколко рецепти как да се справите с него:

maska-za-kosa-mlyako

РЕЦЕПТА С КОПРИВА

Копривата е лечебно растение, което се използва от столетия. Действа стимулиращо на корените и ги подсилва. Има много шампоани и кремове на основата на коприва. В домашни условия можем да се възползваме от тях чрез приготвяне на отвара. Сложете 5 листа коприва в чаша с гореща вода. Оставете да кисне и да изстива. Когато е хладко, нанесете върху влажна коса и оставете да действа 20 минути. Може да го правите два пъти седмично.

kopriva

РЕЦЕПТА С АЛОЕ ВЕРА

Много е полезно за скалпа: лекува го, възстановява го, стимулира растежа на косата като подхранва скалпа. Изцедете гела или прозрачната течност, която се съдържа във вътрешността на листо от алое вера. Смесете го с чаша с топла вода и го разтворете. Нанесете върху влажна коса с лек масаж. Оставете да действа 20 минути. Изплакнете с хладка вода и използвайте обичайния си шампоан.

РЕЦЕПТА С КОКОСОВО МЛЯКО И МОРКОВИ

И двете съставки действат подхранващо на косата. И двете съдържат витамин В, които е много полезен за растеж. Вземете един среден морков и го смесете с кокосово мляко чрез миксер. Смесете двете съставки, докато получите оранжева смес, която да използвате като хидратиращ тоник.

Тази смес също се нанася върху влажна коса. Слагайте го малко по малко и масажирайте. Оставете да действа 20 минути. Сложете си шапка за баня. После изплакнете с хладка вода и измийте, както обичайно. Правете го два пъти седмично.

05. октомври 2014 16:22:16 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар