Съвети при косопад от стрес | Косопад

Съвети при косопад от стрес

Стресът е сред най- честите причинители на косопад и оплешивяване. Ние обаче ви предлагаме няколко работещи съвета как да се справите, за да имате отново здрава и красива коса:

kosopad-prevenciq

1. Ако се чувствате стресирани, дишайте дълбоко и се концентрирайте върху успокояването на скалпа, трябва да усетите как кожата на главата ви се отпуска. Когато кожата е напрегната, космените фоликули се стягат и така настъпва косопад.

2. Ако имате проблеми с тревожността, нервите, стреса, направете си подходящ чай. Пасифлора, лайка, анасон, портокалови цветчета, липа, джоджен – може да приготвите чудесни отвари от тях и да се отпуснете.

3. Друга техника срещу оплешивяване, не само от стрес, е стоенето на глава. Прави корените по- здрави и помага на кръвообращението.

kosopad-chetka

4. Избягвайте рафинирани продукти и брашно, защото те само предизвикват деминерализация на тялото, напълняваме и причиняват дефицит на вещества. Избягвайте бялата захар, тъй като тя не ви доставя полезни вещества и само дразни нервната система, причинява стрес и ненужно напрежение.

5. Спете по 7- 8 часа през нощта и избягвайте излишното безсъние.

6. Не прекалявайте с алкохола и цигарите.

Не забравяйте да пиете всеки ден достатъчно вода, така че косата ви е хидратирана.

23. юли 2014 17:12:46 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар