Розмарин и салвия срещу оплешивяване

opleshivqvane-recepti

Когато започнем да губим коса на ранна възраст, започваме да се притесняваме и да се чудим какво можем да направим. Разбира се, това не е нормално, но това не означава да се отчайвате и да се предавате . В природната медицина има различни варианти, които предпазват от оплешивяване . Нека разгледаме една от най- използваните рецепти.

Необходими са ви билки, които много се използват: розмарин и салвия. Розмаринът се използва отдавна за предпазванеrozmarin-kosa от косопад, а с времето се е превърнал популярно средство, което се използва широко.

Розмаринът и салвията са природни астрингенти, а розмаринът в частност има антисептично действие и тонизира кожата. Комбинацията между двете заздравява космените фоликули и така спира оплешивяването. Според доста учени, дори помага за растежа на косата.

Използвайте равни части листа и стебла от розмарин и салвия. Сложете ги във вряща вода. Оставете течността да изстине и използвайте за плакнене, когато се къпете. Но не повече от 2 пъти седмично, тъй като може да увреди кожата, ако прекалите с употребата.

Трябва да внимавате, защото ако кожата ви реагира отрицателно – пърхот, раздразнение, сърбеж, трябва да спрете употребата.

13. май 2014 10:24:39 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар