Рискови фактори за косопад | Косопад

Рискови фактори за поява на косопад

kosopad

косопад

Предпоставки за поява на косопад могат да бъдат повече от петдесет причини като генетична предопределеност, влошено здраве, употреба на силни лекарствени средства, спазване на тежки диети и много други. Въпреки това обаче съществуват някои основни рискови фактори, които можем да избегнем, ако ги познаваме добре. При почти всички случаи оплешивяването се лекува, като изключение прави единствено андрогенната алопеция.

Рискови фактори за поява на косопад

Семейната история. Рискът от поява на косопад се засилва неимоверно много, ако някой от родителите ви или техните родители, страда от оплешивяване. Наследствеността също така рефлектира и върху времето, когато евентуално можете да загубите косата си, както и скоростта на процеса. За съжаление, дори и съвременната медицина има твърде малко средства за влияние върху генетиката.

Комзетични процедури. Прекалената или неправилна употреба на оцветители за коса, както и на продукти за изправяне или къдрене, могат да изтощят косата до степен, в която тя сама да започне да пада. В практиката са наблюдавани не един или два случая на косопад заради увредена по подобен начин коса, както и следствие на прически със силно опъната коса.

Лошото хранене. Косопад може да се получи и ако имате недостиг на хранителни вещества. Липсата на желязо, витамини и белтъчини в организма се отразява пагубно на косата и тя често оредява неимоверно много. За да избегнете подобни състояния, просто яжте достатъчни количества червено месо, млечни продукти, зърнени култури, яйца. Важно е да отбележим, че загубата на коса заради небалансирана диета също така води и до други тежки разстройства на тялото.

03. юни 2013 20:20:23 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар