Постравматичен стрес води до косопад и оплешивяване

Постравматичния стрес е вид тревожно разстройство, който се появява, след като човек е преживял травматично събитие или стресираща ситуация, която е застрашила живота му.

travma-kosa

Събития като катастрофа, загуба на любим човек, злополука, насилие, причиняват появата на разстройството, което може да се отрази на състоянието на косата.

Преди да разгледаме как постравматичния стрес може да засегне здравето на корените, трябва да уточним, че не появява при всички хора, които за преживели травматично събитие. За да се установи дали имате постравматичен стрес, трябва да има следните признаци:

– Спомняте си с ужас станалото (чрез мисли или сънища)
– Имате остро психологическо разстройство (обсесивни мисли, тревожност, тъга)
– Избягвате места или предмети, свързани с травмата (например, след катастрофа ви е страх да се качите в кола)

Връзката между постравматичния стрес и косата е, че ситуацията може да причини физически симптоми. Някои засягатtravma-kosopad косата, като я правят слаба, побелява, пада и се стига до оплешивяване.

Слабостта на косата улеснява падането й. Косопадът може да е крайно агресивен. Обикновено се случва в определени зони и за кратко време.

Много често хората, които страдат от постравматичен стрес, обясняват събитието като нещо, което е променило живота им. Когато се появят физически симптоми, понякога хората виждат щетите в огледалото и това се запечатва дълбоко в съзнанието им и ги кара отново и отново да преживяват мъчителния спомен.

Този симптом може сериозно да попречи на възстановяването на човека. Но ако човекът с постравматичен стрес потърси професионална помощ, бързо ще се справи с проблема.

Съчетайте психологическото лечение с грижи за външния вид като използвате продукти, които да спрат косопада, да направят косата здрава и красива, може да взимате и витамини.

18. април 2014 16:09:10 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар