Кои лекарства могат да ни причинят косопад | Косопад

Кои лекарства могат да ни причинят косопад

Хората, които имат косопад, често обвиняват родителите си, баби и дядовци и пр. Често се случва да се оплакваме от гените, наследствеността, хормоните, които ни причиняват ужасния косопад.

lekarstva-kosopad

Разбира се, това са едни от най- срещаните причинители на загуба на коса. Има обаче и други обстоятелства, които също могат да ни причинят косопад, а изобщо да не си даваме сметка за тях.

Много често поради някакво заболяване ни се налага да приемаме лекарства за дълъг период от време. Всъщност именно те, а не болестта, може да са причината за загубата на косата ни.

Лекарят може да не е споменал, че като страничен ефект може да се появи косопад от определени лекарства, затова kosopad-anemiyaтрябва да потърсим професионално мнение.

Има няколко групи лекарства, които могат да причинят косопад или да го изострят. Ако сме били лекувани от акне с добавки от витамин А, или имаме високо кръвно и пие бетаблокери. Косопад може да се появи, ако сме в период на депресия и пием антидепресанти, или сме с висок холестерол и приемаме антикоагуланти.

Ако страдаме от хронично или тежко заболяване, стресът, който изживяваме, също може да влоши състоянието на косата.

Затова, ако вече пиете лекарства, попитайте лекаря си дали водят до косопад или ако предстои да ви изпишат. Така няма да се притеснявате и да се чудите от къде се е появил.

17. април 2014 21:33:07 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар