Плодове за здрава коса

vitamin-c

Плодовете са вкусни, богати са на витамини и полезни вещества, полезни са за здравето на косата, когато ги консумираме редовно или ги използваме за третиране. В плодовете се съдържат редица полезни за косата витамини: А, С и Е. Тези храни се използват за растежа на косата и срещу косопад, както и срещу ранното побеляване. Здравето на косата започва със здравословното хранене.

Витамин А: маска за коса с пъпеш и банани

Осигуряват на косата достатъчно количество витамин А. Маските да коса от пъпеш и банани са идеални за здравата коса. Когато комбинираме плодовете, за да се получи гъста паста, трябва да нанесем върху косата. После покрийте главата с шапка за баня. След 45 минути измийте. Измийте добре косата и се срешете. Витамин А помага на косата да произведе себорея. Косата ви ще е много по- здрава и блестяща, след като започнем да правим маската. Витамин А може да се приема и като хранителна добавка, но трябва да внимавате, защото е воднонеразтворим. Не приемайте повече от указаната доза.

vitamin-a

Витамин С: цитрусови плодове

Тези плодове съдържат големи количества витамин С. Той стимулира имунната система, също допринася за здравословния растеж на косата. Липсата на витамин С прави косата суха и късаща се. Без необходимите количества на витамини антиоксиданти, скалпа и косата стават слаби. Витамин С предпазва клетките на космените фоликули от окисляване и косопад. Изцедете 2- 3 праскови и ги добавете с предпочитания си шампоан. Препоръчителната дневна доза е 60 мг, за да имаме здрава коса.

Витамин Е: Авокадото съдържа много витамин Е. Използването му в маска за коса прави косата по- силна. Комбинирайте 1 зряло авокадо, 2 лъжици кисело мляко, 1 яйце, ½ ч.л. масло от розмарин и 1 лъжица масло от жожоба. Нанесете върху скалпа и косата и изчакайте 20 минути. После измийте с шампоан и балсам. Витамин Е възстановява цъфналите връхчета, поддържа цвета жив и намалява вероятността от ранно побеляване.

04. април 2015 13:29:11 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар