Облъчването от компютрите предизвиква косопад

косопад и компютри

косопад и компютри

Въпреки че в началото може да изглежда странно, компютрите също предизвикват косопад. Последните проучвания по темата доказаха, че облъчването от изчислителните машини вреди на косата, а главна вина за това имат излъчваните магнитни вълни.

Денонощното висене пред компютъра води до косопад

Специалисти разкриват, че многочасовото (в някои случаи денонощно) стоене пред компютъра залисва повече от 5 пъти вероятността да се появи обилен косопад. Стресиращо е, че от това са засегнати мъже и жени, деца и възрастни.

Особено опасно е облъчването при подрастващите, тъй като освен косопад, магнитните вълни са в състояние да предизвикат и други медицински състояния като хормонален дисбаланс, проблеми със зрението, понякога и психическа нестабилност. Поради това се препоръчва да не се допуска игра пред компютъра повече от 1 час на денонощие, колкото и детето да се моли за повече.

Противодействие на косопад

Вместо да оставяте детето си да щрака цял ден по клавиатурата с намерение да си осигурите спокойствие, намерете му някакво друго занимание. За малките няма по – полезно нещо на света от двигателните игри на открито, съчетани със здравословна храна. Ако все пак условията не позволяват да го водите всеки ден в парка, запишете го на тренировка – в момента у нас има достатъчно професионални клубове, специализирали в подобряване физическата активност на децата.

Също така не допускайте вашето детенце да се превърне в поредното хлапе, което се храни изцяло със захар и производните ѝ продукти. Узрелите плодове са достатъчно сладки, за да задоволят изискванията дори и на най – големия почитател на шоколада.

детски игри

Детски игри срещу косопад

04. юли 2013 09:34:25 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар