Няколко стъпки срещу косопад | Косопад

Няколко стъпки срещу косопад

Миенето на косата е част от превенцията на косопада, тъй като поддържа косата и скалпа чисти, като по този начин се избягват инфекции, които могат да доведат до загуба на косата.

kosopad-pri-jeni

Винаги използвайте лек и нежен шампоан, който обаче да е подходящ за вашия тип коса.

Не си решете косата, докато е мокра. По този начин може да навредите на космите, които в момента са в етап на растеж. Ако трябва да я срешете мокра, използвайте гребен с широки зъби. Не се решете прекалено често, защото може да увредите косата и да засилите косопада. Разплитайте с пръсти сплитанията.

Не се търкайте енергично с кърпа след баня. Това също може да доведе до загуба на косата. Внимателно попивайте влагата от косата си, а не я търкайте.

kosopad

Шампоаните и балсамите с повече протеини няма да са ви от голяма полза. Правят косата по- мека и по- гъста временно, защото запълват празнините в структурата на косъма. Но не възстановяват увредената коса, което може да доведе до косопад. Шампоанът не може и да увеличи количеството коса, която пониква.

Ако имате суха коса, използвайте гребен с нежни зъби.

Контролирайте стреса. Той уврежда тялото, а в това число и косата. Косопадът може да е знак, че се нуждаете от спокойствие и да вземете мерки, за да си го осигурите.

Спете достатъчно, защото сънят възстановява цялото ни тяло.

16. юни 2014 17:30:11 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар