Лошата храна предизвиква косопад със силата на водородна бомба

косопад и хранене

Лошата храна предизвиква силен косопад

Особено в днешно време, косата изисква ежедневното полагане на специални грижи не само чрез козметични процедури, но и чрез правилно хранене. Факторите какво и как ядем играят съществена роля в живота на всеки човек, а що се отнася до въпросите на косопада са от първостепенно значение.

Специалисти разкриват, че консумацията на правилни храни до голяма степен може да предпази от косопад, особено при жените. Вътрешната чистота на тялото се определя именно от консумацията, а полезните вещества значително могат да подобрят състоянието на вашата коса.

„Дори когато има някаква генетична обусловеност по отношение на косопада, правилното меню може до голяма степен да ни помогне. Преди всичко трябва да се приемат максимално естествени храни, които са богати на антиоксиданти, протеини, омега-3 мастни киселини и витамини. Така ще подобрим състоянието не само на косата, но и на кожата си. Имайте предвид, че когато в тялото се натрупа определено количество токсини, това се отразява пагубно не само върху външния вид, но и върху здравето като цяло”, разкрива д-р Петър Петров от столична клиника.

Храни причиняващи косопад

Основните бавнодействащи отрови са всички рафинирани мазнини и сготвените с тях продукти. Сладкишите, захарните изделия, панираните ястия, сладките газирани питиета и купешките сокове също са ужасно вредни. Специалистът обяснява, че при прием на голямо количество захар, организмът се принуждава да произвежда допълнително инсулин, което води до различни негативни реакции.

Какво да ядем срещу косопад

Накратко: океански риби, боб, орехи, броколи, планини от зеленчуци и плодове. Всички те са богати на витамини, антиоксиданти, а в някои от тях се съдържат и безпределно полезните омега-3 киселини. Те ще подобрят състоянието на косата и ще ви предпазят до голяма степен от косопад.

косопад и хранене

косопад и полезно хранене

03. август 2013 21:42:25 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Напишете Коментар