Блондинките най – застрашени от косопад | Косопад

Блондинките най – застрашени от косопад

Прелестните създания с естествено руса коса са най – предразположени към косопад, разкриват дерматолози. За да намалят максимално риска от оплешивяване, блондинките трябва да полагат доста повече усилия от жените с тъмен цвят на косата, да се подстригват поне веднъж месечно и поне един път на два дни да си правят подхранваща маска.

блондинките най - застрашени от косопад

Блондинките най – застрашени от косопад

Истината обаче е, че на света не съществува човек, който да е застрахован от косопад. Блондини, брюнети и червенокоси – всички страдат от това ужасяващо неприятно състояние, което се възприема особено тежко от представителките на нежния пол.

В голяма част от случаите, оплешивяването се дължи на неправилното (разбирайте непълноценно) хранене и на стреса. Може да се появи след голямо психическо или физическо напрежение, притеснения, липса на витамини в храната.

Болестите и приемът на някои определени групи лекарствени средства също могат да предизвикат косопад. Ще разберете, че сте засегнати, ако намирате сутрин в леглото дебели кичури с коса. Бъдете сигурни, че забелязвайки подобно нещо, задължително трябва да отидете на лекар, тъй като това може да е предвестник на нещо в пъти по – страшно.

Какво се прави при поява на косопад

На първо място не се колебайте, а веднага отидете на преглед при специалист. Нека това да бъде истински доктор, а не разбиращата от всичко съседка или фризьорката. Оплешивяването може да бъде единствен симптом на доста по – сериозно заболяване.

Оправете храненето си. Навярно хиляди пъти сте чели, че трябва да подобрите ежедневното си меню. Но какво значи това, по дяволите? Ами много просто – изхвърлете от кухнята всички вредни храни: захар, олио, бяло брашно и хляб, алкохол, силно подсладени напитки. След това напълнете хладилника догоре със свежи плодове и зеленчуци, чисто бяло месо и риба, ядки. И яжте само тях. Нека водата, билковият чай и млякото станат вашите основни напитки.

Вземете витамини и натурални хранителни добавки. Те също оказват положително влияние. Купуват се от аптеката, супермаркетите или интернет и се пият по предписание.

Изхвърлете сешоара, пресата за коса, химическите бои, средствата за къдрене и изправяне. Тези неща увреждат толкова силно косъма, че понякога са единствената причина за косопад.

01. август 2013 19:48:45 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , | Напишете Коментар