Косопадът по време на менопаузата

menopauza-kosopad

Повечето симптоми на менопаузата са добре известни: задушаване, промени в настроението, промени в цикъла, топли вълни и др. По- слабо известно е обаче как менопаузата влияе на косата. Според експерти, 40% от жените в постменопаузата имат косопад.

За разлика от мъжкия тип оплешивяване, женският косопад не е толкова видим за околните. Докато мъжете губят значителни части от окосмението си, най- вече по темето, жените губят равномерно косата си от целия скалп. Затова в началото на процеса околните не си дават сметка.

koja-menopauza

Хормоните и косопада

Хормоните са много важни за здравето ни, но в менопаузата функциите им се изменят, което неминуемо се отразява. Както по време на бременност промяната в хормоните карат косата да расте по- бързо, в менопаузата започва на пада.

Най- правилното решение е да се обърнете към лекар, ако сте в такава ситуация. Можете обаче да използвате и различни домашни и природни решения: балансирано и здравословно хранене, прием на витамини, може да пиете бял и зелен чай. На пазара пък най- доказаният продукт в сферата на косопада и оплешивяването е лосионът „Ефект- 2„.

Когато се възстанови баланса в хормоните, няма да имате проблем с косопада. Не забравяйте обаче, че има и други фактори, които влияят, като стреса. Така че старайте да си почивате и да релаксирате.

07. август 2014 12:25:41 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар