Предпазване от косопад при жените

Както отдавна е известно, нормално е да се губят по около 100 косъма на ден. Върху човешката глава обичайно има около 100 000, така че това не е проблем. Когато няма наличие на косопад, падналите косми се възстановяват незабавно от нови, които се раждат в космените фоликули, които пък са разположени точно под повърхността на скалпа.

kosopad pri zenite

Kosopad

Страшно е обаче, когато забележим първите признаци на косопад. Това е особено тежко при жените, тъй като при тях косата играе важна роля за добрия външен вид и самочувствие. За щастие съществуват много натурални домашни средства за превенция на косопад, както и за ускоряване растежа на космите.

Здравословно хранене

Като първа стъпка за превенция на косопад при жените, задължително трябва да актуализирате хранителния си режим и да си осигурите достатъчно количество свежи плодове и зеленчуци, както и да набавите допълнително витамини под формата на суплементи.

Препоръчително е храната да се купува от сигурно място, където не е обработвана с химикали за изкуствено увеличаване срока на годност. В България това съвсем не е лесно поради пълната липса на качествен контрол от страна на здравните служби, но при добро желание и с малко повече късмет, може да се намерят и екологични продукти. Химикалите в храните са сред основните фактори, предизвикващи не само косопад, но и всякакви здравословни проблеми.

Възрастта

Не забравяйте, че с напредването на възрастта и жените, и мъжете, започват да губят много косми. При дамите е характерно изтъняване на косата и се появява така наречения „женски модел на оплешивяване”, особено след настъпването на менопаузата. В този случай е добре да се посъветвате със специалист, който ще ви препоръча подходящ препарат. За съжаление, превантивните мерки при такава ситуация не са много.

Косопад при бременни и родилки

Бременните жени и младите кърмачки са сред най – рисковите групи за поява на косопад. Ако това сполети и вас в такъв момент, най – добре е да се обърнете към народната медицина и да използвате изпитани рецепти. Те няма да навредят нито на вас, нито на бебето и ако уцелите правилните средства, косата ви ще остане все така здрава и силна. Също така на всяка цена трябва да си осигурите здравословна и разнообразна храна, богата не само на витамини и минерали, но и на протеини. Хубавото е, че в срок до шест месеца след раждане, косопадът спира и се възстановяват старите нива.

Заключение

Изводът, който бихме могли да направим е, че превенцията на косопад при жените се осъществява чрез здравословно хранене, прием на достатъчно количество витамини и минерали, лишен от стрес начин на живот, третиране с рецепти против оплешивяване и специални препарати като лосионът – чудо срещу косопад „Ефект – 2”.

26. април 2013 18:30:45 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар