Косата ви е тънка и намалява? Ето как да се справите:

kosata-ne-raste

Косата ви лесно се сплесква? Липсва й обем и здравина? Суха е и лесно се къса? Опашката ви е все по- тънка? Това означава, че косата ви изтънява. Причините могат да са много: от неправилни грижи до заболяване. Каквато и да е обаче, ви предлагаме полезни съвети, за да се справите с проблема:

1 Гребени и четки. Косата ви изглежда увредена? Избягвайте четките с остри зъби, също и такива, които са на гъсто. Също четките с твърд косъм, той като увреждат скалпа. Използвайте гребените основно, за да разплитате косата.

kosa-mitove

2 Дефицит на витамини А и В, желязо или протеини. Храненето е много важно за растежа на косата. Витамините, желязото и протеините са необходими, за да подобрят състоянието на сухата и лесно късаща се коса. Можете да включите месо, риба, яйца, ядки, зеленолистни зеленчуци. Подобряват храненето ни и правят косата по- здрава. Ако сте започнали да губите коса, може би имате дефицит на витамини.

3 Сешоар и преса. Крайните температури увреждат косъма. Вместо да се сушите със сешоар, използвайте кърпа, когато е възможно. Но не търкайте силно косата, а внимателно.

Друго полезно средство за възстановяване растежа на косата са масажите с етерично масло, които подхранват косата.

04. декември 2015 17:47:06 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар