Менопауза при мъжете: Истина или лъжа? | Косопад

Кога за последно правихте секс?

Съществува ли менопауза при мъжете и защо е съпроводена от косопад

косопад и менопауза при мъжете

Косопад и менопауза при мъжете

Съществува ли менопауза при мъжете или това е поредния лекарски трик? В определен момент от своя живот, този въпрос си задават голяма част от представителите на силния пол, а най – често това се случва при първите признаци на старостта и появата на косопад.

Какво е менопауза?

Всички знаем какво е значението на тази дума при жените – менопаузата е моментът, в който дамите губят способността да зачеват, навлизат във фаза на застаряване и започват да се борят с непознати до момента медицински състояния като косопад, сбръчкване на кожата, лесна умора и други. Има ли наистина подобно състояние при мъжете или тези твърдения са част от съвременната митология ще разгледаме в тази статия.

Въпреки че това не е най – точното определение, краткият и ясен отговор на този въпрос е един – да, има. В момента на състаряването при силния пол също се наблюдават редица хормонални промени, които понякога се определят като менопауза, въпреки че са много различни от това състояние при жените. Някои симптоми като косопад и резки промени в психиката са характерни и за двата пола.

На какво се дължат хормоналните промени в тези случаи?

Хормоналните промени са естествена част от остаряването на организма. За разлика от резкия спад на нивата при дамите обаче, промените в половите хормони при мъжете се появяват постепенно и в продължение на много години. При тях обичайно започват в малко по – късен етап, след навършване на 50 – 60 години, когато голяма част от тях вече страдат и от косопад.

В някои случаи терминът менопауза при мъжете се използва за описание на намаляващите нива на тестостерона – процес тясно свързан със стареенето. Менопауза при мъжете и жените обаче са две коренно различни положения. При дамите овулацията се прекратява за сравнително кратък период от време, докато при кавалерите производството на хормони намалява доста по – бавно и плавно. Ефектите като косопад, промени в сексуалната функция, липсата на енергия и добро настроение, понякога се забелязват години, след началото на процесите.

Понякога това състояние на мъжете в предпенсионна възраст се описва от медиците като андропауза и е съпроводено най – често с дефицит на тестостерон, стареене и косопад.

Най – характерните симптоми на настъпилото състояние са еректирала дисфункция, намаляване на сексуалното желание, невъзможност за достигане до ерекция, безплодие, косопад, безсъние. Също така се наблюдава намаляване на мускулната маса, която се заменя от повече мазнина, намалява и костната плътност. Менопаузата при мъжете е съпътствана и от емоционални промени – намаляване на самочувствието и мотивацията, чести моменти на депресия и проблеми с концентрацията.

Не се предавайте – за всяка болка има лек

Но все пак – важното е да не се отчайвате, защото не всичко е загубено. Има десетки начини да повишите нивата на тестостерон в тялото и да продължавате да сте в състояние да правите секс с партньорките си. Най – лесният от тях е да отделяте поне по половин час на ден за двигателна активност, защото всяко движение повишава в пъти производството на тестостерон в тялото. Също така има и различни лекарствени средства, но тях приемайте само и единствено след консултация със специалист. Що се отнася до появата на косопад – помнете, че гологлавите мъже са по – възбуждащи и еротични за 80 % от жените.

05. юни 2013 22:01:22 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар