Как морската вода се отразява на косата ни

Въпреки че лятната почивка е вече далече, никога не е късно да говорим за нея. В този сезон обикновено ходим на море и се чудим как морската вода се отразява на косата ни.

morska-voda-kosa

Морската вода не вреди на косата, нито на скалпа. Йодът, който съдържа, доста влияе на кожата на главата. Омекотява косата и й придава обем.

Съдържа и други олигоелементи, които са полезни за косата, премахват пърхота и успокояват раздразнената кожа или сърбежите. Така че, на пръв поглед, къпането в морето не изглежда проблем за косата ни.

Това обаче не се отнася за сухата коса. Тя може да стане тънка и чуплива заради морската вода. Тогава трябва даkosa-more използваме специални продукти, с които да я предпазим, така че да е подхранена и солта да не й се отразява.

Все пак, независимо от типа коса, е добре да вземете мерки. Затова мийте косата обилно с вода и използвате шампоан за честа употреба, за да сте сигурни, че сте измили всички остатъци от солта.

Да не забравяме, че през лятото, косата ни е изложена и на мощното влияние на слънцето, така че винаги трябва да я предпазваме от него. Съчетанието от слънце, морска вода и миене доста изтощава косата и много често се стига и до косопад.

Най- важният фактор е колко време косата прекарва в солената вода. Не е едно и също да се топвате за пет минути и да прекарвате в нея 30 минути.

23. април 2014 13:27:18 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар