Как екстеншъните увреждат косата

ekstenshani

Екстеншъните са доста популярни през последните години, най- вече заради холивудските звезди, които ги използват масово. Основните плюсове са, че създават нов външен вид, почти веднага, без перуки и пр. Но екстеншъните могат да причинят и сериозни увреждания на косата.

Кичурите трябва да се свалят от фризьор експерт. Ако решите да ги сваляте у дома, можете да ги свалите от естествената си коса и да ги откъснете от мястото на запечатване.

ekstenshani-kosopad

Химикалите, които се използват за закрепяне на кичура, както и горещия разтвор, с който се свалят, увреждат космените фоликули. Това може да причини редици проблеми, като пърхот, суха коса, косопад.

Тежестта на екстеншъните може да причини загуба на косата, също и при свалянето им. При някои хора изкуствените удължители могат да причинят атрофия на космените фоликули, тънка и късаща се коса. В някои случаи корените могат съвсем да спрат да произвеждат косъм. Не е сигурно дали космите ще могат да се възстановят, в зависимост от продължителността на стреса.

12. януари 2015 22:53:20 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар