Влияе ли косата на самочувствието ни? | Косопад

Влияе ли косата на самочувствието ни?

kosa-grigi

Символ на красотата, косата е един от елементите на външния вид на човек, който му придава уникалност. Не става въпрос само за впечатление, но за реалност, която зависи от типологията на космите, навиците и красотата.

Изследване, проведено в Университета на Йейл, доказа, че когато имаме проблеми с косата, това се отразява и на личността ни. Както при жените, така и при мъжете, се отразява негативно лошото състояние на косата, увеличава се самокритиката, несигурността и усещането за нищожност.

По този начин учените от Йейл установяват, че структурата и формата на косата определят настроението ни.

opleshivqvane-bilka

КРАСОТА И ЕМОЦИИ…

Косата расте средно с 0, 3 мм на ден и 1,5 см на месец. На ден губим между 50 и 100 косъма. Косата има важна роля за самочувствието и най- вече за начина, по който се справяме с живота.

Изследване във Великобритания сред повече от 2000 жени показва, че половината смятат, че вътрешната им сила се отразява в косата, а 67% могат да се провалят на интервю за работа, ако косата им не изглежда добре.

Но не само при жените е такава ситуацията. Според 70% от мъжете, косата е важна част от външния им вид, а 62% признават, че разреждането на косата може да се отрази върху самочувствието им.

08. януари 2015 18:34:38 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , | Напишете Коментар