Как да помогнем на косата да расте по- бързо

kosa-rastej-luna

За да помогнем на косата си да расте по- бързо, ето някои полезни съвети:

1. Сприятелете се с натуралните продукти. Нормално е чрез рекламите продуктите, пълни с химии, да се продават повече. Но е добре да започнете да използвате и натурални продукти. Опитайте и ще видите колко благоприятно ще се отрази на косата ви.
2. Никога не слагайте балсам на скалпа. Това правилно не е известно на всички жени. Балсамът се слага само по връхчетата. Целта му е да помага да се разресват по- лесно.
3. Изчакайте 10 минути. Ако искате по- добри резултати от балсама, изчакайте поне 5 минути, преди да го изплакнете. Така ще прониква по- добре в косата и ще усвоява по- ефективно веществата.

kosa-dieta
4. Не мийте косата всеки ден. Разбираемо е, че много жени имат нужда да мият косата си всеки ден. Но това не е най- доброто за състоянието на косата ви. По- добре е да оставяте един ден промеждутък. Така косата ви ще изглежда по- добре.
5. Използвайте шапки или кърпи. Ако искате косата ви да расте по- бързо, предпазвайте я от силното въздействие на слънцето през лятото.
6. Не решете косата, когато е мокра. Това е много вреден навик. Когато се намира в такова състояние, е по- склонна към късане.
7. Масажирайте скалпа. Това е лесен начин да подтикнете растежа на косата. Но не го правете много бързо. Това стимулира космените фоликули, които са отговорни за растежа.

25. юни 2015 12:31:06 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | 51 коментари