Как да накараме косата да расте по- дълга

Тъкмо си подстрижете косата и вече искате да е по- дълга. Бихте направили всичко, за да стане по- бързо. Нека разгледаме 6 работещи съвета, за да имаме по- дълга коса.

kosa-djindjifil

Косата няма да порасне като с магическа пръчка. Средно се удължава с 1, 27 см на месец, така че не очаквайте повече от това.

1 . Не си мийте косата всеки ден. Така може да ви се появи агресивен косопад заради шампоана. Правенето го поне през ден. Ако не ви е достатъчно, може да я мокрите по два пъти дневно с вода и отвара от розмарин.

2 . Подстригвайте си косата в период между 6 и 8 седмици. Така премахване увредените връхчета и стимулирате растежаkosopad-jeni на косата.

3 . Избягвайте употребата на бои. Използвайте нежни шампоани или други подхранващи елементи.

4 . Масажирайте скалпа. Започнете от врата и давайте нагоре, докато стигнете темето. Масажирайте с върха на пръстите като правите кръгови движения.

5 . Взимайте витамини. Много често косопадът и оплешивяването се дължат на липса на витамини. За да имате гъста и здрава коса, подходящи са витамини А, В3, В5, В6, С и Е.

6 . Хранете се балансирано. Трябва да приемате достатъчно протеини, въглехидрати и мазнини, които стимулират растежа на клетките и дават на организма енергия, за да изпълнява функциите си.

20. май 2014 19:46:01 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар