Няколко домашни рецепти за коса | Косопад

Няколко домашни рецепти за коса

domashni-recepti-kosa

Да имаме здрава коса, означава да е в добро състояние, добре подхранена и да расте силна. Косата ни обаче може да е слаба или да имаме косопад. В такъв случай трябва да опитаме някои от домашните рецепти с известни подправки, които да ни помогнат. Този вид третиране е много полезно за растежа на косата, както и за добрия й вид.

Една от най- добрите рецепти е като направите на сок 2 листа от слез и половин чаша вода. Нанася се върху косата иmaska-s-yaice трябва да престои 15 минути. После измиваме косата, както обикновено. Повтаряйте третирането поне веднъж седмично.

Жълтъкът има ревитализиращо въздействие върху косата. Можем да смесим жълтък с една лъжица соево масло. Разбъркваме добре и нанасяме за 10 минути преди да изплакнем с водата.

Маслата имат свойства, които са много полезни за косата. Маслото от царевица хидратира и защитава. Маслото от розмарин е за нормална коса и косопад. Бадемовото масло има възстановяващо действие, особено за боядисана коса. Преди да сложим маслото върху косата, трябва да га загреем малко. Ако е леко загрято, се подобрява ефекта от третирането.

Друга домашна рецепта е като смесим 1 с.л. мед с 3 с.л. масло от житни зародиши. Подхранва косата и има антиоксидантен ефект.

19. май 2014 12:03:37 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар