Женски косопад – как да го спрем | Косопад

Женски косопад – как да го спрем

Къпете и накрая виждате, че половината ви коса е в канала? Решете се, а по четката ви остават толкова косми, че можете да направите перука? Нека разгледаме какво решение на проблема можем да използваме.

kosopad-jena

Косопадът е нормален процес и при жените, и при мъжете. Въпреки това, когато открием солидно количество коса в канала, по дрехите или по възглавницата, изпадаме в ужас. Пада толкова коса, че опасността да оплешивеем, ни изглежда съвсем реална. В такъв случай, косопадът вече не е в рамките на нормалния и трябва да се заемем със спирането му.

Най- лошото е, че може да се случи на всяка възраст – 15, 18, 24, 30, 35, 40 и пр.

КАК ДА ГО СПРЕМ?

Избягвайте къпането с гореща вода, тъй като отваря порите, косата става тънка и започва да пада. Трябва даkosopad-anemiya използвате нежна четка и да не се решете много грубо. Ако косата ви е дълга, не я дръжте вързана за много време.

За да имате здрава коса, трябва да водите здравословен начин на живот. Включете в диетата си храна, богата на протеини като зърнени култури, месо, млечни продукти и др. Пиенето на вода също е много важно, не само защото прави косата здрава, а защото заздравява корените й. Строгите диети могат да са много вредни за косата. Хранете се балансирано и здравословно.

Стресът уврежда цялото тяло, а също и косата. Трябва да релаксирате, да спите достатъчно, да тренирате. Спортът е полезен не само срещу стреса, но и за косата.

21. май 2014 11:55:39 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар