Грижи за косата при жени с косопад | Косопад

Грижи за косата при жени с косопад

5 минути грижи дневно срещу косопад спестяват години страдание

женски косопад

грижи при женски косопад

Борбата с косопад при жените е тежка задача, ако веднъж изпуснете духа от бутилката и оставите болестта да ви завладее. За да се предпазите и излекувате трябва да стартирате цялостна профилактика на тялото и душата, започвайки от промяна в хранителния режим и свършвайки до отстраняване на неподходящите стайлинг навици.

За разлика от мъжкия модел на косопад, оплешивяването при жените обичайно се ограничава само до изтъняване и разреждане на косата, като се стига сравнително рядко до лъсването на цели оголели участъци. Ако сте засегнати, в един момент просто ще забележите, че косата ви пада по – интензивно от обичайното и постепенно става все по – рядка.

Задължително: Консултация с лекар – специалист по косопад

Ако забележите каквито и да било симптоми, консултирайте се с вашия лекар и ако трябва настоявайте, за да изследва причината из основи. Защото тя може да се дължи както на прием на определени лекарства (например хапчета против забременяване), така и на нарушения във функциите на някои от основните телесни органи. Каквото и да каже лекарят, следвайте тези препоръки срещу косопад – те ще ви бъдат само от полза.

Балансирано хранене срещу косопад при жените

Една диета за отслабване не оказва влияние само на тялото, а също и върху здравето на косата. За да се избавите от неприятности си съставете балансирано меню, изобилстващо от плодове и зеленчуци, източници богати на протеин (постно месо, яйца) и пълнозърнести храни. Също така избягвайте обработваните и преработвани храни всеки път, когато ви е възможно.

Обърнете особено внимание за осигуряване достатъчен прием на витамини и минерали. Те са повече от важни за наличието на здрава коса и кожа, помагайки срещу косопад по много направления. Някои от тези вещества засилват кръвообращението в областта на скалпа, други действат като „афродизиак” на космите и ги карат да растат в пъти по – силни.

Специални грижи за косата

Под „специални грижи” разбирайте внимателно отношение към вашата коса. Когато се миете не прекалявайте с честото използване на химически почистващи препарати, различните бои и други козметични продукти. Като се решете бъдете нежни, а след къпане попивайте внимателно влагата.

Домашни рецепти против косопад

Въпреки че в повечето случаи от домашните рецепти няма да ви порасне нова коса, абсолютно нищо не ви пречи да ги изпробвате – някоя от тях може да се окаже вашата вълшебна панацея и да ви излекува за нула време. При всички случаи те ще ви помогнат и са сигурно средство за превенция на оплешивяване.

Изобилие от домашни рецепти против косопад можете да намерите ТУК.

26. август 2013 14:45:32 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , | Напишете Коментар