Есенен косопад при жените | Косопад

Есенен косопад при жените

косопад през есента

косопад през есента

Лятото е към своя край и вече е време да помислим как да се предпазим от косопад. Специалистите са категорични, че есента е сезонът който най – много предразполага за поява на косопад при жените, като това се дължи на няколко основни причини.

Косопад при жените през есента

Лекари – дерматолози разкриват, че през есенния сезон женската коса е най – податлива на травматични промени. Ето защо се случва това:

  • През лятото космите се изтощават много заради силното слънце, дехидратацията, къпането в замърсени води.
  • През есента започва естествен процес на обновяване на косата. Въпреки че медиците не са единодушни по тази тема, голяма част от тях смятат, че смяната на сезоните влияе по някакъв начин за появата на косопад.
  • Тежките летни диети също играят основна роля за косопад при жените. През топлите дни всяка дама иска да е в перфектна форма и да смайва мъжете само с появата си пред тях. Твърде много красавици прекаляват с диетите и почти напълно спират храната, което е пагубно не само за косата, но и за цялото тяло. Изключвайки от менюто витамини, протеини и другите важни вещества, косата се обезсилва и нищо чудно да се стигне до оредяване.
  • Стреса на работа. След края на ваканцията отново идва време за усилен труд, нерви и напрежение. Отдавна е известно, че точно стресът е основен причинител на косопад, а ежедневните ядове на работа и в семейството са способни да съборят дори и най – здравия човек на света. Не приемайте толкова тежко живота, защото въпреки трудностите той все пак е хубав и весел, важно е как ще си го направите вие.

Превенция на косопад през есента

Сред сигурните методи за предпазване от оплешивяване е намаляването на стреса, прилагането на доказани домашни рецепти и маски, здравословно хранене и не на последно място – използване на подходящи продукти срещу косопад.

Научете повече за невероятния лосион срещу косопад и оплешивяване „Ефект – 2” и разберете как може да направи живота ви лесен ТУК.

есенен косопад

„Ефект – 2“ срещу есенен косопад

24. август 2013 14:17:44 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Напишете Коментар